Символът на Милан Франко Барези е съкрушен и разбит след смъртта на

...
Символът на Милан Франко Барези е съкрушен и разбит след смъртта на
Коментари Харесай

Легендата Франко Барези за Берлускони: За мен той беше като баща! Той сбъдна мечтите ми

Символът на Милан Франко Барези е сломен и разрушен след смъртта на обичания си президент Силвио Берлускони. Ето какво написа той в персоналния си профил в Instagram: " Откакто чух новината се усещам по уединен. За мен той беше като татко. Президент неповторим и любящ към всички. Той сбъдна фантазиите ми. Благодаря ти! ".

Припомняме, че когато Барези получи " Златна топка " за специфични заслуги към футбола през 1997 година се изрече доста ласкаво по адрес на Силвио Берлускони. 

" Искам да поздравя Берлускони! Той направи толкоз доста за Милан и италианския футбол изобщо. Смея да настоявам, че оня наш Милан, дружно с него, промени международния футбол. Дадохме една друга тенденция на нещата. Малко тимове могат да се похвалят с това. Ние имаме епоха в историята на клубния футбол ", сподели " Ил Капитано ".

Франко Барези игра в Милан съвсем 20 години, през 15 от тях носеше капитанската лента. За това време стана легенда на клуба и на международния футбол. Барези обаче не постоянно е поддържал положителни връзки с треньорите си и даже със притежателя на Милан Силвио Берлускони. Често той е оспорвал дали е належащо часове наред да се гледат видеозаписи, които Ариго Саки донесъл със себе си от Парма. А през 1987 година Франко даже бил подготвен да напусне Милан в символ на митинг против Берлускони, който предвиждал солидни суми като награди за футболистите единствено при победа.

В последна сметка Барези се сдобрява с Берлускони, само че не и със Саки. Именно поради това притежателят заменя Саки с Капело отпред на тима.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР